Prikbord

prikbord


prikbord 2008
(oudste bijdragen (-2008)


25/12
OK, nog een
Santa was notified that he'd have to do a proficiency ride with the FAA before he could make his deliveries. So, he studied the FARS, polished the sled and oiled the harness in preparation for the ride.
As they were walking out to the sleigh, Santa noticed that the FAA man was carrying a shotgun.
"What's that for?" He asked.
"Well, we aren't supposed to tell you what we are going to do during the ride but you can expect to lose an engine on takeoff."

24/12
Father Christmas was grumpy, he had a cold, the snow was the wrong sort and he kept falling over. He had a hole in one sock, two reindeer were off colour. He’d split the sack because there were too many presents in it, and when everything was ready to go his dinner had gone cold and the wife was out. Just then there was a knock on the door. When he opened it there stood an angel with a Christmas tree. The angel said, "Father Christmas, I’ve brought you your Christmas tree, where shall I put it?

So began the tradition of having an angel on the top of the Christmas tree...

23/12
Ernest Csuka, constructeur (1928-2009)
Ernest Csuka was een neef van Alex Singer en kwam al vroeg in de zaak (1944) In 1946 net na de oorlog woog hun inzending voor de 'concours technique' net even meer dan 7 kg (zonder banden, want banden waren niet verkrijgbaar dus meewegen wat je desondanks had kunnen versieren was niet eerlijk). Ze innoveerden driftig, en vakantiefietsen (en vervolgens ook racefietsen) zouden nooit meer hetzelfde zijn, om te beginnen lichter. Rebour had er een dagtaak aan om het allemaal bij te houden;) In 64 nam Csuka de zaak over en hij bleef Singers bouwen, ondanks dat de markt voor luxe fietsen op dat moment nul was omdat iedereen een auto kocht. Alex Singer wordt nu voortgezet door Csuka's zoon Oliver. filmpje

23/12
Kerstreces
Daar doen we natuurlijk niet aan, druk druk druk blah blah enzo ;) Om te beginnen ligt er weer een vracht aan spullen die weer op de site gezet moeten worden. Foto's van frames, B&M linelight, Miche naven in kleurtjes, complete handgemaakte wielen,
nog meer sturen (oa Nitto), historische fietspagina's updaten, dus hou deze pagina's in de gaten.

6/12
campa record

1972 (het jaartal staat in de borgmoeren) Campagnolo Record (en GS snelspanner). Schoonmaken, nieuw vet en kogels, langs de polijstmachine houden en je hebt een naaf die mooier loopt dan wat je nu aan kunt schaffen ;)

4/12
Documentatie
firmtech fixture
Mal reverse engineered voor de 'zoek het maar uit, wij leveren geen specificaties of installatietekeningen' Firm-tech remmen


3/12
Bicycle Quarterly
Het winternummer (zie hier voor een abbonnement) arriveerde vandaag, en ik heb ze doorgestuurd per TNT. Op tijd voor sinterklaas dus!
Disclosure: Marten Gerritsen lives on planet Earth, as does Jan Heine.

1/12
Pakjesdag
Pakjesdag viel vroeg dit jaar met een grote doos met spatborden, decaleurs, nitto sturen, hoge remmen, gepolijste velgen (ook een setje 650B) klassieke bidonhouders en bagagedrager en ander Velo orange spul. Straks op de site.

27/11
14"excenter

Maakt er nou niemand een 14" XC frame voor Rohloff en velgremmen? Dan moet ik het maar weer doen. Frame wacht nog op de nokjes zoals de firmtech oren


13/11
Ergernis II
Het wordt weer cadeautjes-tijd en als fietsliefhebber loop je dan natuurlijk een risico door je liefhebbende omgeving met een fietsboek te worden verblijd, zeker als het lovende kritieken in de pers krijgt. Een van die stapeltjes vooraan op de tafel bij de boekverkopers is 'De nieuwe fiets, door DJ Roeleven. Een korte samenvatting: Sukkel met te weinig zelfkritiek om het stil te houden laat zich -geleid door misplaats romantische motieven-  in Italie de verkeerde fiets verkopen, en fietst vervolgens met de trein naar huis. Voor liefhebbers van domheid.

13/11
Ergernis
Landelijke bekende fietsenwinkel aan de lijn: "we hebben hier een Son wiel dat rare rinkelende geluiden maakt"
ik: "zitten de spaken niet los?
winkel: "nee het wiel is in orde"
ik: "stuur dan maar op"

Hoor het al voor ik het wiel 10 cm uit de doos getrokken heb, de nippels kan je met de vingers aandraaien!

12/11
Back from paint
dragertje
Voordragertje voor een fiets met Mafac remmen, ik hoop dat het wit een beetje kleurt bij de witte Bluemels spatborden

11/12-2
Kettingslijtage
chainglider slijtage
Rare platte kanten aan de ketting door de zwevende Chainglider kettingkast. Maar mij hoor je niet klagen, want zonder chainglider was de ketting bij deze klant allang een zanderige en totaal verroeste troep geweest! ;)


8/11
Marketing
m-gineering x 5
Fietstochtje door een mistige provincie Groningen met 5 Rohloff M-gineerings bij elkaar!

1/11
Bikemotion
rug aan rug tandem
Wat mij betreft geen wereldschokkend nieuws, maar de rug aan rug tandem van Jan Dejonckheere was wel grappig.




30/10
FS&T
seatstaycluster
Back from paint


27/10
Het licht gezien
Verving gisteren een Oval plus door een Edelux, vanochtend had ik een mailtje. "Ben niet meer naar Annen geweest (werd me dan allemaal weer te laat), maar via Veendam teruggereden. Maar wel de hele rit met een glimlach op m'n gezicht. Vooral de fietspaden door het land heen zijn nu een lust om op te rijden"


23/10
De oudjes doen het nog best!
locomotief
Mocht vandaag een reis door de tijd (~1965) maken op een (op het day-glo stuurlint na behoorlijk originele) Lokomotief Tour de France. Ok, het is niet mijn maat, en ik zou wat aan de positie van het zadel doen maar het is een schatje. Stalen cranks (wat staan die pedalen dicht bij elkaar) een Maes stuur (40 cm smal!) Campagnolo Gran Sport derailleurs (50 en 47 tandjes op het crankstel) en 30 mm Contibanden die beslist breder uitvallen. Weinmann zijtrekremmen die het ongeveer doen, maar het belangrijkst, in combinatie met het geribbelde oppervlak van de velg het ouderwetse gepiep voortbrengen als je in de grepen trekt! Uit het zadel merk je dat de banden breed en zacht zijn, maar op snelheid kun je best lekker door een bocht zoeven. Bij manouvreersnelheid heeft de fiets last van wielflop, maar langzaam was ook toen al niet het idee bij een koersfiets. Hier nog meer plaatjes

22/10
flying gate?
Die landhekken worden alweer gekker!
raar ding om te sturen trouwens,door de hele lange wielbasis en de zitopsitie voorop. Als je stuurt ga je vooral een stuk opzij en fietst het ding een tijdje als een krab over de weg.

21/10
die wilde, verwegene jagd
Die wilde, verwegene Jagd,
Toni Theilmeier
Rond 1900 was het wielrennen op de lange baan achter gangmakers de sport waar je het grote geld mee kon verdienen of uitgeven. Eerst achter tandems met tot 6 wielrenners voor de aandrijving (en die werden moe dus je moest drie teams betalen!), later met electroaandrijving of een knoert van een stampende benzinemotor. Voor het publiek was het spektakel, want achter de motoren ging het al gauw 100 km/h en met exploderende banden en overstekende obers was veiligheid
ver te zoeken. De stadions liepen dus vol, vooral in Duitsland waar de sport het grootst was. Toni beschrijft de ontwikkeling van de sport, de renners, de gangmakers en het materiaal tot 1910. Dit levert een prachtig boek op met veel foto's voor hen die raad weten met 230 pagina's (doorgaans ;)) serieus Duits met voetnoten. ~€30 in de Duitse boekhandel, als er genoeg belangstelling is wil ik wel proberen een doos deze kant op te laten komen.

10/19
Fifty Seven
Eindelijk de knoop doorgehakt, dit seizoen komt er eindelijk de reeds lang aangekondigde serie van winterfietsjes


10/18
Tourtocht
Gisteren nog een tourtochtje gereden (Coesfeld, 119 km vnl tegenwind - 8 graden maar droog en een paar leuke klimmetjes) en op het eind kwamen we weer iemand tegen. Helemaal verrot, lekke band en zo'n leuk klein compact pompje wat het niet deed. Ik heb maar even m'n lange Zefal HPX gepakt en zijn band opgepompt ;)

 

10/14
Fietsenmakersleed
"
Does anyone have any old Mavic spokes hiding in a corner for Crossmax UST wheels. Straight pull, black, bladed, small splined nipple

Required lengths: 240mm approx for drive side (radial)
270mm for non drive side, 250mm for front.

Mavic don’t keep stock going back that far.

10/9
SRAM blues
Kon vandaag Wegenwacht spelen, omdat iemand z'n ketting helemaal klem getrapt had tussen spaken en tandwiel. Normaal voorkom je dat door het aanslagschroefje goed af te stellen, maar bij SRAM derailleurs heb je dan ook de hoogste versnelling geblokkeerd!  Sram heeft verzonnen dat fietsen hele dikke padden moeten hebben, als het derailleuroog echter een normale dikte heeft werkt het niet. De noodoplossing is de derailleur met een extra ringetje monteren, maar de echte oplossing is die sukkels bij SRAM een noodschop geven ;)


10/1
Aan de marketingmanager:
(Ik had er weer een in de bus, oftewel waarom zou je als redactie zelf een blad maken als het ook zo kan?)
 Doe mee aan onze "product van het jaar verkiezing" Oud of nieuw maakt geen flikker uit. Slechts € 450 per plaatsing. Gegarandeerde vermelding in ons XX nummer, op de Blabla beurs etc. Onze redactie maakt er een leuk verhaal van.....


20/9
Veilingcatalogus ;)
"A collection of artistic studies of women with their bicycles, some mounted, some ready to frame. Ideal gentleman's relish. Restricted viewing."



9/15
Musee d'art & d'industrie
herse demontable
Op de terugweg van Eurobike nog een museum meegepikt in St Etienne. Daar hebben ze in de kelder een aardige collectie van vnl Franse fietsen. In hun onnavolgbare stijl hebben die @#$% alleen besloten de schaarse verlichting achter de objecten aan te brengen! Als je niet zelf een zaklamp meeneemt zijn de fietsen dus niet te bekijken. Het was zondag, dus het museum was gelukkig gratis.

BArra
Als je een foto neemt kun je misschien thuis zien wat je gemist hebt: dit is een aluminium autogeen gelaste Barra tandem uit de fifties ofzo.
(zeker de moeite waard is trouwens het Schlumpf automobielmuseum in Mulhouse, vol met prettige automobielen uit de tijd dat CO2 iets voor Champagne was)


10/9
triplet
Werkplaats is maar net groot genoeg! Dit is een triplet om af te monteren.

8/9
Eurobike II, Friedrichshafen
Nog wat losse plaatjes
oops
Het moest af!

taal
Taal is het eerste slachtoffer

pedro
Pedro had een snelspanner omgebouwd tot multitool, of was het nou andersom?

hopeloos
Hopeloze firma, Constructeur kunnen ze ook al niet spellen ;)

strano
Een carbon opvouwbare 'Strano' met electromotor: idee 0, uitvoering +


sp248
Kwood sp 248? Houten fiets uit Japan (Sanomagic)

schoenen
Zie je decente schoenen, zijn ze niet te koop ;)

stronglight
Zie je eindelijk een net crankstel, is het niet te koop!

dubbel
Ook buiten nog even rondkijken loont

pcd
Zou dit Kirk zelf zijn geweest?

proto
Airnimal Joey prototype, nu past er een voorderailleur op. De productieframes schijnen (net als de nieuwe fabriek van Pacific) eindelijk af te zijn


7/9
Eurobike, Friedrichshafen


Weer groter met nog meer hallen, dus was er nog meer te zien. Niet dat mij veel is bijgebleven, want echte sensaties ontbraken en al dat carbon komt m'n neus uit ;). De trends: knikken in buizen op plekken waar ze niet horen, het kan alweer lichter en duurder, fixies, electrofietsen, niet vouwbare fietsen met 20" wielen die in de caravan passen, en er was weer meer staal te zien, ook al door de fixietrend. Zet wat oude spullen op de stand (bv Merckx, Stronglight, Vittoria)  en ze knallen er direct positief uit.
scapim

Scapim had wat stalen frames, waaronder deze mtb met carbon inserts

stroom
Busch & Mueller kwam met een oplader om al je electronisch speelgoed aan de naafdynamo te kunnen hangen

spatbord
Een kleine trend: spatborden integreren met dragers, de 650B constructeur revival laat zijn sporen na!

plat
vonikleuk: een plat platformpedaal van Canfield Brothers

cableclips
Ik ben oud genoeg om blij te zijn dat we van die verrekte kabelklemmen verlost waren, nu heeft Charge ze weer uitgevonden! Deze zijn gelukkig van RVS in plaats van roestend chroom


lepper voyager III
Back to the roots: een Lepper Voyager nu met stalen rails. Wat aan de degelijke kant, maar met 'licht' waren ze nog nooit gelukkig. Veel leeropties en een latex variant, we zijn benieuwd. Ze hadden trouwens ook aardige kunststof spatborden

lepper Fe
Flipside

Er is geen betere??
Philips ziet weer brood in fietsverlichting: 2 luxeons in een alu huis, usb aansluiting

guidonette
Diacompe heeft de guidonette remhandels weer in productie genomen

ei van columbus
Columbus had een leuk ei gelegd: een universele kabelstopper: op de houder kun je een stopper of een hydraulische leidingklem schuiven

cyclus spaakwals
Cyclus had een leuke spaakwals. Je kunt er alleen spaak 14 mee rollen maar als dat voldoende is zou je met €1500 een eind kunnen komen.








24/8
Ik heb zo mijn momenten

There is some good advice here. I like Martens
Spend some time on a less than perfect bike to get some experience and find out your highly personal likes and dislikes, before spending large amounts of money on the perfect bike for somebody else!


15/8
Le tour (1962)
Regie Louis Malle, die daarna nog wel een paar filmpjes draaide


7/8/09
uitgesteld project
gevelsteen
M-Gineering HQ is niet nieuw meer!

voorgevel
Dit moet helaas ook een keer tussendoor. Kozijnen restaureren, windveren vernieuwen, goot aanpakken, dakpannen aanvullen en verf.

1/8/09
Leerproject
carbon drive

7/29/09
Uitpakken

Weer eens een doosje uit Japan, met banden (ook 650B) en Grandbois sturen

banden

10/7/9
United breaks guitars
Don't get mad, get even! Iedereen die ooit de gok genomen heeft met een fiets te vliegen en een krakeling van de band mocht rapen moet even naar dit liedje kijken. Na 50.000 hits werd United al nerveus, na drie dagen stond de teller al op 650.000 en de laatste keer dat ik keek ergens tussen de 4 en 5 miljoen. Zou de bagageafhandeling met viral marketing eindelijk wat verbeterd kunnen worden?


9/7/9
Best of Craigslist

A few things from the bike shop.


Date: 2009-05-27, 4:05PM PDT


Whoo-hoo Seattle, the sun is out! Let's discuss a few things before you fumble with swapping the unused ski rack for the unused bike rack on the Subaru.

So yes, you've noticed the sun is out, and hey!- maybe it would be cool to to some bike riding. Let's keep in mind that the sun came out of all 600,000 of us, so for the most part, you're not the only one who noticed. Please remember that when you walk into my shop on a bright, sunny Saturday morning. It will save you from looking like a complete twat that huffs "Why are there so many people here?"

Are we all on the same page now about it being sunny outside? Have we all figured out that we're not the only clever people that feel sunny days are good for bike riding? Great. I want to kiss all of you on your forehead for sharing this moment with me. Put your vitamin D starved fingers in mine, and we'll move on together to some pointers that will make life easier.

SOME POINTERS FOR THE PHONE:

- I don't know what size of bike you need. The only thing that I can tell over the phone is that you sound fat. I don't care how tall you are. I don't care how long your inseam is. Don't complain to me that you don't want to come ALL THE WAY down to the bike shop to get fitted for a bike. I have two hundred bikes in my inventory. I will find one that fits you. Whether you come from the north or the south, my shop is downhill. Pretend you're going to smell a fart, ball up, and roll your fat ass down here.

- Don't get high and call me. Write it down, call me later. When I have four phone lines ringing, and a herdlet
of people waiting for help, I can't deal with you sitting there "uuuuhhh"-ing and "uuummm"-ing while your brain tries to put together some cheeto-xbox-fixie conundrum. We didn't get disconnected, I left you on hold to figure your shit out.

-I really do need to see your bike to know what is wrong with it. You've already figured out that when you car makes a noise, the mechanic needs to see it. When your TV goes blank, a technician needs to see it. I can tell you, if there is one thing I've learned from you fucking squirrels, it's that "doesn't shift right" means your bike could need a slight cable adjustment, or you might just need to stop backing into it with the Subaru. Bring it in, I'll let you know for sure.

- No, I don't know how much a good bike costs. For some, spending $500 dollars is a kingly sum. For others, $500 won't buy you one good wheel. You really need to have an idea of what you want, because every one of you raccoons "doesn't want to spend too much".

FOR YOU INVENTIVE TYPES AND DO-IT-YOURSELFERS:

- Just because you think is should exist, doesn't mean that it does. I know that to you, a 14 inch quill stem makes perfect sense, but what makes more sense is buying a bike that fits you, not trying to make your mountain bike that was too small for you to begin with into a comfort bike.

- If some twat on some message board somewhere says that you can use the lockring from your bottom bracket as a lockring for a fixie conversion doesn't mean that A: you can, or B: you should. Please listen to me on this stuff, I really do have your best interests at heart.

- I love that you have the enthusiasm to build yourself a recumbent in the off season. That does not mean however, that I share your enthusiasm; ergo I won't do the "final tweaks" for you. You figure out why that Sram shifter and that Shimano rear derailleur don't work together. While we're at it, you recumbent people scare me a little. Don't bring that lumbering fucking thing anywhere near me.

A DEDICATION TO ALL THE HIPSTER DUCHEBAGS:

-If you shitheads had any money, you wouldn't NEED a vintage Poo-zhow to get laid. Go have an ironic mustache growing contest in front of American Apparel, so that I can continue selling $300 bikes to fatties, which is what keeps the lights on.

- Being made in the 80's may make something cool, but that doesn't automatically make something good. The reason that no one has ridden that "vintage" Murray is because it's shit. It was shit in the 80's, a trend it carried proudly through the 90's, and rallied with into the '00's. What I mean to say is, no, I can't make it work better. It's still shit, even with more air in the tires.

SO YOU'RE GONNA BUY A BIKE:

Good for you! Biking is awesome. It's easy, it's fun, it's good for you. I want you to bike, I really do. To that end, I am here to help you.

-Your co-worker that's "really into biking" knows fuck all. Stop asking for his advice. He could care less about you having the right bike. He wants to validate his bike purchase(s) through you. He also wants to sleep with you, and wear matching bike shorts with you.

- You're not a triathlete. You're not. If you were, you wouldn't be here, and we both know it.

- You're not a racer. If you were, I'd know you already, and you wouldn't be here, and we both know it.

- So you want a bike that you can ride to work, goes really fast, is good for that triathlon you're doing this summer (snicker), is good on trails and mud, and costs less than $300. Yeah. Listen, I want a car that can go 200 miles an hour, tow a boat, has room for five adults, is easy to parallel park but can carry plywood, gets 60mpg, and only costs $3,000. I also want a unicorn to blow me. What are we even talking about here? Oh yeah. Listen, bikes can be fast, light, cheap and comfortable. Pick two, and we're all good.

ABOUT YOUR KIDS:

Your kids are amazing. Sure are. No one else has kids as smart, able, funny or as good looking as you. Nope. Never see THAT around here.

- I have no idea how long you kid will be able to use this bike. As it seems to me, your precious is a little retarded, and can't even use the damn thing now. More likely, your budding genius is going to leave the bike in the driveway where you will Subaru the bike to death LONG before the nose picker outgrows the bike.

- Stop being so jumpy. I am not a molester. You people REALLY watch too much TV. When I hold the back of the bike while your kid is on it, it's not because I get a thrill from *almost* having my hand on kid butt, it's because kids are unpredictable, and generally take off whenever possible, usually not in the direction you think they might go. Listen, if I were going to do anything bad to your kids, I'd feed them to sharks, because sharks are FUCKING AWESOME.


I hope this helps, and have fun this summer riding your kick-ass bike!



6/7/09
Ook in Belgie ontvangt deze site brede waardering!
"Afgelopen week heb ik mogen jureren op het eindexamen van fietsenmakers in spé. één van de opdrachten was een naslagwerk te maken over fietsen.
al bij het eerste naslagwerk was ik zwaar onder de indruk van de schrijfsels een dezer leerlingen. mooie zinsconstructies, af en toe grappig en gevat.
hoe verder ik las, hoe meer ik het gevoel had het al eens ergens anders gelezen te hebben. andere leerling, wederom zelfde teksten en foto's.
even wat tekst gegoogled, bleek dat ze zo ongeveer je hele site hadden afgedrukt en gebundeld (zelfs een exemplaar met een lederen kaft"


5/7/09
Cyclevision

Dit weekend deelgenomen aan de cyclevision beurs, die gehouden werd in combinatie met/ter ere van het EK ligfietsen in  Fietsstad*)? Tilburg

cyclevision
Lokatie was een sporthal met zwarte gevelbekleding, een plat dak en een inpandig zwembad voor verhoogde luchtvochtigheid!

geen puf meer

Na twee dagen sauna was iedereen uitgeteld, excuses als ook ik een minder frisse indruk maakte.

foetus
Af en toe moest je even naar buiten om af te koelen en kwam je nog wel iets leuks tegen. Dit is een ligfiets met foetushouding. Heel compact, maar of het snel is?

crank
Tai Chi cranks? In ieder geval geen cranks die je als werktuigbouwer op je fiets durft te schroeven



*) Met de auto kon je in ieder geval een half uur door 30km zones rotzooien voor je eindelijk een uitgaande weg gevonden had die niet met hekken en gele borden was afgesloten



25/6/09
belt drive
Nieuw huiswerk binnengekregen !

24/6/09
tripel
Een tripel waarmee het klimmen vast niet beter gaat!
(met dank aan de Bertemse wielervrienden)



12/6/09
Friday show and tell
seatcluster


6/11/09
Staatsbedrijf?
staatsbedrijf
Kreeg een kaartje van TNT dat ze geld willen zien. Maar waarvoor weten ze blijkbaar niet, mag ik helemaal zelf verzinnen!

5/28/09
How to soften a Brooks saddle from a British cycling club magazine.

1. Take saddle and a large stone.
2. Place both saddle and stone in a large saucepan.
3. Fill with water.
4. Bring to boil.
5. Simmer for 6 hours.
6. Pour water away.
7. Throw saddle away.
8. Drill hole in stone and fix to seatpost.

5/27/09
Auteursrecht
Ergens hadden ze weer een artikel van mijn site geleend. Mocht niet van mij, en ik kreeg (supersnel, dat wel) de volgende reactie:
"Wij hebben het artikel van de website verwijderd. We wisten niet dat er
auteursrechten op van toepassing waren. De in het artikel vermelde gegevens zijn immers algemeen bekend en betreffen
geen (bedrijfs)geheimen, maar gaan over een stuk bekende fietstechniek".


5/25/09
tanduitval
Geef je een hoop geld uit aan een fijne fiets....



13/5/09
A bad day for framebuilding
from the shipping dpt.
Weer niks gedaan vandaag.....



11/5/09
EHBE
In Schwabisch Gmund (Stuttgart en dan links af) was dit afgelopen weekende de eerste Europese framebouwers show. Zon, aangename temperatuur, bier en niet teveel bezoekers zodat we lekker bij elkaar op visite konden gaan.

Vogel
Vogel: mooi en creatief vakmanschap

brano meres
Brano Meres: nog meer vakwerk, en zo te zien nu wel pandaproof*) (maar nog niet stijf genoeg)
*) hij had ook Bamboo frames

wilfried
De Schmidt show on the road: paste wel in de trein, niet in de lift

standje
Ik deelde de stand met Wilfried Schmidt (Maschinenbau), zie voor plaatjes van de m-gineering showfietsen hier


twenty-niner
Scholtz had een twenty-niner (metrisch)

crisp
Overal beltdrives, deze is van -altijd netjes- Darren Crisp

2-souls
BMX-je met ceramische coating (weegt niks) en handgenaaide decal uit leer van beursorganisator 2-souls

pictures
Overal fotografen

julie racing
Ils sont fous ces francais! Julie Racing met alleen maar leuke en allemaal heel verschillende fietsen

bak en braadwerk
Bak en braadwerk: hier met aluminium en TiG, maar deze lasser was ook handig met de barbeque!

druk-druk druk
Dario tee-shirt met 4 bar op de zuurstof. Zijn die Italianen zo druk of zou hij een zwetende klep in de regulator hebben?



5/5/09
porteur

Men neme wat oude zooi, een paar meter alubuis voor het rek, een dosis creativiteit en geduld en de M-gineering porteur is een feit. Met dank aan Alex Singer en The Golden Age of Handbuilt Bicycles

3/5/09
Draadloos
'draadloze' computer
"draadloze" computer met het draadje door de binnenbalhoofdbuis. De truuk is dat je een demontabele expanderplug gebruikt waar je een sleuf in vijlt, ipv een inslagmoer


22/4/02009
Wiskunde
"You know how stupid the average person is? Well, half of them are dumber than that."

19/4/2009

6400
Ik had eigenlijk een 10sp groep klaarliggen, maar besloot uiteindelijk die naar een EHBE demo door te schuiven. Dus mijn Deda zero frame weer opgebouwd met Old Skool origineel 8v Ultegra. En het werkt ook nog, eigenlijk werkt het best!

600 naaf
Mooie slanke naaf, en de wulps gevormde snelspanner ligt echt fijn in de hand

Cinelli pinochio

Een slanke verchroomde Cinelli stuurpen om tegen aan en vooral ook langs te kijken. Toch heel wat anders als de huidige Oversize trend in zwart


UG kransjes

Een 44t voorblad (in plaats van zo'n 39 kleuterding) in combinatie met ouderwetse en lekker grote Uniglide tandwielen. Schakelt best met een duidelijke klonk (Zo'n superdunne ovale Deda onderbuis is een flinke klankkast, ook al is het staal), en de kleine stapjes zijn ook fijn. Met uniglide kun je je eigen cassette maken, in dit geval 14-15-16-17-mag niet van Shimano 18-19 & 21.  In vergelijking met een 39-er is de stap naar het volgende kransje 13% kleiner.




15/4/2009
40%?
"one framebuilding acquaintance recently estimated that only 40% of their time being a "framebuilder" is spent building frames, and upon thinking about it, i must concur. there is just so much to do....''
(van de blog van Steve Garro)
Wou dat ik het haalde. Met bestellen, mailtjes beantwoorden, dingen uitzoeken, je vak bijhouden, opruimen, dozen uit of inpakken, facturen invoeren, de BTW doen, bellen, achter verkeerd geleverde zaken aangaan,  website bijhouden,  naar het postkantoor fietsen, offertes maken, nieuwe maatfietsen doorspreken etc kun je moeiteloos een week vullen zonder in de buurt van een bankschroef te hoeven komen.





13/4/2009
Die landhekken worden ook steeds gekker!
ss tandem

25/3/09
Hartelijk dank !
tevreden

(n.a.v de reparatie van een 4.5 jaar oude, goed gebruikte SON)

21/3/09
Swag
M-gineering beker
M-Gineering introduceert het eerste Keramische onderdeel waardoor je fiets echt harder gaat! De M-Gineering beker is uiteraard handgemaakt, roestvrij, stabiel, ergonomisch vormgegeven, waterbestendig, vaatwasser en magnetron proof, uniek, voorzien van het M-Gineering logo, wordt lokaal geproduceerd zonder kinderarbeid uit ongetwijfeld de fijnste materialen, is dubbel gestookt met de mooiste kleuren stroom, dwars gebakken, eenvoudig te reinigen dankzij de in- en uitwendige glazuur in metaalkleur (koffiezijde is naturel) en is een sierraad op iedere werkbank. Hij is alleen niet op maat leverbaar ;) ~180 gram, ca 75mm hoog.

20/
03/09
NAHBS 3, rekjes

Dragers, en dan vooral voordragers was het terugkerende thema op de NAHBS. En dan bij voorkeur in combinatie met hout:
rekje
Calletti (ongeverfd staal)

rekje
Geen gebrek aan titanium bij Black sheep

rekje
wijnflessen met kaasplank bij Signal

rekje
Konijn bij Rick Adams


rekje
Signal porteur rekje

rekje
Nog een keer de huiskamer bij Signal

rekje
Hufnagel

rekje
Porteur bij Shamrock cycles

radical proto
Welk plaatje hoort in dit rijtje niet thuis?
(Achterdrager bij Radical prototype(ca 1990))

19/3/2009
Ondernemersleed
aasgieren

Gezien de graagte waarmee de curator de schuldeisers met overbodige brieven vragend naar de bekende weg bestookte (iedere brief uit de textverwerker is immers weer een factuur ten laste van de boedel nietwaar) verbaast mij dit niks. Nou ja, niks, meestal lukt het ze al het geld op te maken voor de uitdelingslijst is vastgesteld en hoor je nooit meer wat ;)


18/3/2009
Het voorjaar is begonnen!
geurtje


Betrapt!
gejat van het Velosalon forum *)

bourbon
'Sippin' whiskey met Don 'Bourbon is a great salestool, last time we went thru two cases' Ferris. Nee ik heb nog niks besteld;)
*) Uitwijkplaats voor iedereen die ruzie met Neil & Frameforum gekregen heeft

13/3 (2)
Het nadeel van 10 dagen weg is niet alleen dat je als je terugkomt heel veel bestellingen moet inpakken en mailtjes moet beantwoorden, maar dat je ook heel veel dozen moet uitpakken. Binnenkort volgen de resultaten in de shop op de site, want er is weer veel nieuw spul binnen gekomen. Zoals Sugino cranks vanaf 152mm (type XD voor compact) tot 175 ( de 180's zijn al gereserveerd), goud-geeloxeerde Miche baangroep (zwart, zilver, blauw of rood op aanvraag), MKS pedalen voor de fixie of retrobike, Nitto spullen enz. 

13/3
Mooi rood is niet lelijk
son r en edelux rood
Als set leverbaar in schijfrem en gewone uitvoering (Ik heb nog twee setjes die nog niet verzegd zijn) En een boel mensen die al maaaaaaanden op een 'gewone' Edelux wachten krijgen eindelijk hun koplamp (met losse witte retro reflector en koplampsteun zoals hier afgebeeld). Is het al zomertijd?

12/3/2009
NAHBS 2

levertijd!
Levertijd!

levertijd!
prioriteiten
!


levertijd!
zouden ze het druk hebben?


levertijd!
Dario
!


levertijd!
Lijkt aardig op het origineel! (zie hieronder)


levertijd!
we willen niet alles mee terug nemen
!


levertijd!
Alleen op een framebouw show
!


levertijd!
no thanks

levertijd!
Geen overbodige luxe, Campagnolo was zondag al dicht en naar huis !


levertijd!
Only in America


levertijd!
Speciale beursaanbieding
!


levertijd!
Vliegangst!




11/3/2009
Sneak preview
Een US style custom painted M-gineering
custom paint
Kandy, buried decals, polished lugs, three colour paintjob...

11/3/2009
NAHBS
terug van de handbuilt show, en wat opvalt bij het doorkijken van de honderden foto's is de haargroei van de -veelal- amerikaanse framebouwers ;)

don ferris
steve bilenky
erik noren
Shin-ichi Konno
bilenky crew

24/2/2009
ehbe
8-10 mei in Schwäbisch Gmünd (ik ben er ook bij!)

6/2/09
Werk in uitvoering
fillet & bilamss lug
Links: bilaminate bracket. Rechts: RVS lugs, dat gaan we niet te vaak doen want je vijlt en schuurt je de pleuris.

1/2/09

Haast

shipping label

vrijdag 23:00 een mailje: Ik ga woensdag op vakantie, kun je een paar dragers sturen? O ja, ik woon in Rome!




17/1/09
't gaat al ergens op lijken
ss tandem
( de wielen horen er niet bij)

12/1/09
If it ain't got that swing..
swinging dropouts
Een welbesteed weekend: swinging dropouts voor de tandem


9/1
Honger
roodborst
Roodborst speelt koolmees


6/1
TNT
Een nieuw jaar, nieuwe tarieven. Het is crisis, dus TNT gooit de tarieven voor pakketten 10% omhoog! Ik heb de bestelcondites daarom helaas wat moeten aanpassen.

5/1
Bah!

In Velonews klaagde een lezer
dat ze een plaatje afdrukte van een duidelijk Nederlandse fietser op weg naar zijn werk zonder helmpje.
Ik schreef
"
Although American doctors have shown helmets to be effective in preventing leg*) injuries, Dutch road users prefer to use their brains instead to achieve some of the safest traffic in the world.
Ze publiceren mijn antwoord, maar wat maken ze ervan? "American doctors have shown helmets to be effective in preventing head injuries! "
Bah!

*) medici en statistiek combineren slecht, en veel onderzoeken blijken als je echt naar de data kijkt vooral aan te tonen dat verschillende groepen zich verschillend gedragen, maar dat de invloed van een helm gering is


4/1
Nieuwjaarsresolutie
tandem

eindelijk eens met die tandem beginnen!