kiel windeweer
Uitzicht op Oud Annerveen/ Zuidlaarderveen


Gerritsen & Meijers, Ingenieurs

Dorpsstraat 132
9605 PD Kiel Windeweer
Nederland

KVK 020 44063
btw
NL 001289481 B18

Telefoon 0598-491865

Mobiel 06-49 423 478

maar probeer de vaste lijn altijd  eerst want ik draaf niet altijd met twee toestellen rond, en bellen in de auto doe ik toch niet!

Email: 

of als java niet werkt zelf inkloppen

Bestellen? lees eerst dit !

Mail
Ik krijg heel veel post. De meeste post ging over pillen, eenzame vleeskleurige dames, Nigeriaanse banktegoeden of andere  beleggingsadviezen, "updates van microsoft" om je pc de vernieling in te helpen, antwoorden op mailtjes die ik nooit verstuurd heb, mailservers die post retourneren van iemand die mijn email adress heeft 'geleend', penisverlenging, Indonesiers die drie winterbeurten per creditcard bestellen en andere bagger waar ik niet blij van wordt. Mail filters houden al veel tegen, maar ook wordt de deleteknop nog driftig gehanteerd. Het is daarom niet 100% uit te sluiten dat een bonafide mailtje een enkele keer ook wordt weggekieperd.

TIP: Om gelezen te worden helpt het om een normale naam te hebben (heet je echt DR OBOTE oid heb je pech) een voor mij relevante header te verzinnen (Hallo,  Hey, Help, Urgent of meerdere uitroeptekens scoort hier slecht) en een normale bestandsgrootte na te streven zonder 10mb attachments Wat ook helpt is om nog even na te denken voor je op send drukt. De moderne gewoonte is kennelijk om die volgorde om te draaien, en ik krijg dan 3 (of erger) mailtjes achter elkaar en de kans dat ik dan een detail over het hoofd ga zien neemt exponentieel toe.
 
En krijg je niet direct antwoord dan kan ik het natuurlijk ook gewoon druk hebben, hoewel ik er na streef de simpele mailtjes die ik zonder research kan beantwoorden ieder werkdag direct te beantwoorden. Uitzoekdingen laten vaker wat langer op zich wachten en die kunnen dan ook wat makkelijker ondergesneeuwd raken.

Krijg je antwoord dan kan het je misschien voorkomen dat het antwoord bijzonder kort(af) is. Daar kan ik twee dingen op zeggen. Ten eerste is dit een optische illusie, want voor het antwoord zijn minstens 2 x zoveel letters gebruikt als je ziet, ik typ namelijk zeer snel maar niet al te trefzeker, ten tweede is dit een echtheidskenmerk van een echt antwoord 'uut Grunn' !

Privacy statement
(email) adressen worden alleen gebruikt om antwoord te geven of voor het afhandelen van bestellingen. De gegevens worden niet verder aan derden verstrekt en ik heb het te druk voor ronkende nieuwsbrieven ed.  Facturen ed worden uiteraard netjes bewaard gedurende de wettelijke bewaartermijn en daarna vernietigd.
De website werkt zonder Cookies. Alle data worden off line bewaard. Recht om vergeten te worden: als je vergeten wil worden moet je vooral niet vragen om vergeten te worden, wetende hoe mijn geheugen werkt, werkt dat vermoedelijk het beste ;)

voorgevel mission control
Kiel -HQ

Hoe kom ik in Kiel Windeweer?
(bedrijfsbezoek alleen op afspraak!)

Kiel Windeweer is centraal gelegen tussen Londen, Parijs, Kopenhagen en Berlijn. Als je liever in termen van Zuidlaren, Hoogezand en Veendam denkt is dat ook prima.

Op de fiets vanaf Groningen


Vanaf Assen

Zie voor een fietsrouteplanner de fietsersbond Kiel Windeweer ligt ca 10 km naast de LF 14 route. Je kunt ook een Knooppuntroute uitzetten
  
Per boot
Het Kieldiep is bevaarbaar voor boten tot ca 15m. Zie hier voor de openingstijden van de bruggen [pdf]

Met openbaar vervoer

Per automobiel No 132 is gelegen tegenover de Hervormde Kerk (nu erfgoedlogies de Amshoff). Achter de boerderij is parkeergelegenheid.
Mocht u met een GPS willen spelen, de coordinaten zijn 6.46'44" oost, 53.06'42"noord. Dichtsbijzijnde kruising is Klaplaan, postcode is 9605 pd

Mocht dit toch te moeilijk blijken: telefoon is: 0598-491865


Durf ik wel naar Kiel Windeweer te komen?
Kiel-Windeweer ligt midden tussen de NAM (Nederlandse Aardbevings Maatschappij) gaslocaties (uitlopers van het Slochteren veld) , en op de rand  van de zoutputten van de Nedmag. Deze activiteiten zijn echter geheel risiscoloos (Bron: WC-eend)

Check anders  hier of er nog wat overeind staat: KNMI of via de Groninger Bodembeweging: bevinggevoeld

kieldaip
Zicht op de Klap vanuit de dakgoot

Wat is Kiel Windeweer?

Kiel Windeweer (gemeente Hoogezand-Sappemeer) is een veenkolonie 20 km ten zuid-oosten van Groningen, net op de grens (=Semslinie)  met de provincie Drente. Het historische karakter van dit kanaaldorp is nog goed bewaard gebleven, en het kanaal, de wieken en de draaibruggetjes zijn nog grotendeels aanwezig. Wel is het kanaal gesloten voor de scheepvaart, wat een ambtelijke wijze is om aan te geven dat de meeste bruggetjes zijn vastgelast. Maar de turf is dan ook weg, en de Nam zit nu achter ons aardgas aan. Update: onderschat niet de kracht van Europese subsidie. Inmiddels zijn de draai en klapbruggetjes -liefdeloos- gerestaureerd opgeknapt, is de boel uitgebaggerd (pech als je een krabbescheer was) en is het een heuse Europese vaarverbinding geworden. Hoef je ook op vakantie je file niet te missen, want met al die bruggen wordt het varen in een optocht. Officeel is de vaarverbinding mei 2008 open gegaan, maar de bruglichten voor de niet bestaande scheepvaart hebben er al een jaar langer opzitten!

De landbouw en veeteelt is nog steeds beeldbepalend voor het dorp. Verbouwd worden hoofdzakelijk (fabrieks) aardappelen, suikerbieten, graan en mais. Verder nog twee boeren met koeien en gelukkig weinig varkens of kippen diect in het dorp.

Waarmee is Kiel Windeweer nog meer wereldberoemd? Bij de overburen kun je lekker eten en sjiek logeren in de gerestaureerde kerk en pastorie de Amshoff. vroeger hadden we  het Biologisch Dynamisch zaadbedrijf de Bolster (winterwortels in bloei waren prachtig!) , de Groninger Koekfabriek Barkhuis is net gesloten ( en nu weer door de burgemeester want wiet)  (de koekfavriek zat op reukafstand, maar met een internationale eigenaar, aandeelshouderwaarde nada nada...), dikke Italiaanse  'brommers' bij HMI en dikke Amerikanen bij USA-cars / EPS (zit eigenlijk in Nieuwe Compagnie, weer zo'n typisch veenkoloniale plaatsnaam).

Waarin is Kiel Windeweer nog meer toonaangevend: we hebben een 7 km lang kanaal (daip), zo'n 10 draaibruggen (draai), 4x een klapbrug (klap) en 1 x een verloat pardon sluis. De status 'beschermd dorpsgezicht' is dan uiteraard alleen nog maar een formaliteit