stuur hoger zetten
(c) 2005 m.s.gerritsen

Veel toerfietsers zitten met het probleem dat ze het stuur wat hoger willen zetten. Met het Aheadsysteem is dat wat lastiger geworden (want de voorvork wordt op lengte afgezaagd), maar zeker niet onmogelijk. Zoals hieronder te zien is zijn inmiddels heel veel mogelijkheden.


Een overzichtelijke manier om het stuur hoger te krijgen is een zgn freeride stuur monteren. De handvatten komen hier afhankelijk van het model ca 25-50 mm hoger uit.
De stuurpen vervangen is ook een optie, want de ene pen wijst veel meer naar boven als de andere. (Veel pennen kunnen ook op de kop gemonteerd worden voor als je juist dieper wilt zitten)

Bij de hier afgebeelde pen is de hoek tussen voorbouw en stuurbuis ca 10 graden

Deze pen heeft een hoek van 45 graden, dat scheelt direct vele centimeters
Nog een oplossing is deze baradapter. Deze verlengbeugel monteer je op het stuur (met de twee zwarte klemmen) en het glimmende onderdeel wordt weer vastgeklemd in de stuurpen. Afhankelijk van de hoek die de adapter maakt  kun je je stuur nu in een boog dieper, verder weg of hoger instellen. Het stuur moet wel een voldoende recht stuk hebben om de klemmen op te kunnen monteren .
Met dit opzetstuk kun je alleen maar omhoog. Door met de positie van de tussenringen te stoeien kun je de hoogte nog met stappen van 5 mm aanpassen. 
Denk je echt in het groot, dan is deze verlenger van de Airnimal Joey ook los leverbaar. Hiermee kun je de stuurbuis maximaal 18 cm verlengen. Met de snelspanner is het bovendien mogelijk het stuur snel af te nemen of dwars te zetten.De lagerinstelling wordt daarbij niet veranderd, en de voorvork kan daarbij ook niet uit het frame vallen. 
niet afgebeeld Er zijn ook verstelbare stuurpennen. Die je tegenkomt zijn in het algemeen lomp, zwaar en niet kraakvrij.