onderdelen voor de aandrijflijn
(hier nog meer baannaven etc)
inbred singlespeedhub On-One Inbred singlespeed naaf (voor freewheel)
Een budget achternaaf voor de singlespeed. Inbusbout asbevestiging maar een snelspanner kan er ook in. Eenvoudig afgedichte machinelagers en alleen in het zwart met 32 spaakgaten 135mm, 385 gram. Voorzien van de logo's On-one, Inbred en het mannetje. 
 
58 euro
Nu ook verkrijgbaar met 6 bouts schijfremflens
64 euro
On-One Singlespeed disc hub
Een 4 x gelagerde cassettenaaf met drie sperklinken. 32 of 36H, 6 bouts schijfremopname en as met moeren. ca 666 gram
144 euro
on-one doghub
On-One dog disc voornaaf
Hele nette en lichte (175 gr) 32g voornaaf met schijfremflens. 
72.50 euro incl snelspanner (50 gram)
Goldtec hoogflens baannaven
Hele mooie blauwgrijze, pardon pewter gekleurde naven uit Engeland. De achternaaf is een flipflop, dus je kunt er twee verschillende kransjes of een vast tandwiel en een freewheel op monteren.
De voornaaf is bedoeld voor een snelspanner, de achterassen komen met inbusbouten. De achteras is echter hol, dus een snelspanner kan ook daar worden toegepast.
75mm flenzen, en in diverse asbreedtes (110-120-126-130-135) en spaakgaten (28-32-36) leverbaar. Spaakcirkel 66 mm, flensafstand 72.5mm, kettinglijn 42.5mm. Lagers 6001. Gewicht v/a ca 225/330 gram.
Levering zonder borgring (dura-ace draad) of snelspanner
Nu ook in zwart
Voornaaf € 95
Achternaaf € 110
zie hier voor complete wielen
gold tec front db hub Goldtec XC db
Voornaaf met schijfremflens, ca 180 gram

(op bestelling, meerdere kleuren en spaakgaten, prijs op aanvraag)
 

gold tec ss rearhub with db Goldtec Draco
Singlespeed  cassette achternaaf met diskbrakeflens. Het stalen freewheel is normaal gelagerd op een machinelager, dus hier niet de nitridebus uit de wegnaven. Geschikt voor snelspanner of m6 bouten. ca 375 gram

(op bestelling, 32H, zwart, prijs op aanvraag)

Shimano remnaaf
In fijnst vernikkelde uitvoering, of is het toch chinees chroom? In ieder geval retrotech in topvorm, dus ook niet geschikt voor frames met de padden te ver uit elkaar. Met 126mm houdt het wel op. Alleen in 36H, compleet met moeren, beugeltje en 20T tandwiel.
€ 19.80
zie hier voor complete wielen
36H naaf Union 36H fronthub
Deze 'Minimal design' voornaaf bezit een modulair opgebouwd naafhuis uit PBS-alloy, dat meer dan drie keer zo sterk is als vliegtuigalumnium! Dit uitgerijpt ontwerp vormt de synthese tussen klassieke vormgeving en moderne materialen en fabricagetechnieken. De onverwoestbare 'Solid' as vergroot de stijfheid van de voorvork aanzienlijk en is voorzien van een zeer nauwkeurige gerolde draad: de preload van de cup en conuslagers kan hiermee traploos worden ingesteld. De labyrinth afdichting van de lagers staat garant voor een lange levensduur, en de naaf is zonder speciaal gereedschap te demonteren. De as is bovendien voorzien van een speciale diepzwarte "phosfate" oppervlaktebehandeling. De spaakgaten zijn extra groot voor een moeiteloze montage van de spaken en aan binnen en buitenzijde afgerond. Zoals het een klassiek design betaamt is het logo en de merknaam in het midden van het naafhuis gegraveerd. Geschikt voor radiaal spaken maar toch slechts 164 gram (en de bijpassende Hexaflats [tm] spanners wegen slechts 16 gram!). 
€  1.50
MX66 steekkransjes (ze zijn er weer)

Dit zijn de steekkransjes met de volle tanden. Niet geoptimaliseerd op schakelen, dus minimale kans dat de ketting eraf valt. 2.2mm dik, dus ook 20% sterker dan een Hyperglide kransje
Geschikt voor 1/8 en 3/32 (=derailleur) ketting

Deze kransjes passen op alle (UG en HG) Shimano cassettenaven, en zijn dus goed te gebruiken om een oud wiel om te bouwen naar Singlespeed. Wel heb je dan nog een handvol afstandsringen nodig, maar die sloop je zo uit versleten cassettes 

In 14, 15, 16 of 18 tands
 

€  3.50
 
one-one cnc cog On-One Groove Armada CNC cog

Een CNC gefreesd tandwiel uit warmtebehandeld chroom molybdeen staal. Passend op Shimano compatibele cassettenaven. Extra brede splines verhinderen inslaan op aluminium body's. De tandholtes zijn gegroefd om vuil af te voeren.

16, 17, 18, 20, 22 tands,  voor 3/32" raceketting
 € 21.75

Dura-ace schoefkrans

Originele baankransjes. Nauwkeurig bewerkte en geharde tanden, en een dikke 7.5 mm brede borst (7 gangen) voor de schroefdraad. Hierdoor wordt de aluminium draad van de naaf niet stuk getrapt, wat bij goedkope dunne kransjes (met weinig schroefdraad) nog wel eens voor kan komen.

13, 14, 15 of 16 tands, helaas alleen voor 1/8" ketting
( op verzoek eventueel vlak te slijpen zodat ze passen op een raceketting)

€ 21.00
 
schoefkransjes On-One stalen baankransjes
22 tands, chroom molybdeen staal en CNC gefreesde tandvorm. Smalle uitvoering *) (3/32"), dus ook geschikt voor derailleurketting. Matchroom. BSC draad
Dikke 1/8" tandwielen leverbaar in 20T
17T ook in zwart geanodiseerd aluminium
€ 21.75

 
Single speed freewheels

Origineel Shimano BMX. Shimano begon ooit in 1921 met het produceren van dit soort freewheels, dus dit is het product waar ze de meeste ervaring mee hebben. Ze kunnen ook uit elkaar als het moet voor onderhoud, zie hier
Chromo, 2mm smalle tanden, voor 3/32" of 1/8" ketting

16 of 18 tands uitvoering

€ 17.00 /stuk

Nu ook verkrijgbaar (Duitse) Esjot freewheels in 19 en 20 tands @ € 7.50
wipperman stern antirost Wipperman Stern Antirost |Z|
Rollerketting in 1/2"x 1/8 (111 schakels met sluitschakel) Deze ketting is geschikt voor BMX, Singlespeed en stadsfietsen, dus niet voor derailleurs. Geharde pennen en voorzien van zwaar verzinkt en dus roestwerend oppervlak. ca 410 gram.
 
€  12.00

nu ook verkrijgbaar: simpele Sram PC1? 1/2" x 1/8" geblauwde bussenketting met standaard driedelige sluitschakel 
€  6.00 (per twee stuks)
Tip: bussenketting moet je altijd en tussen de platen en op de rol smeren, want er is geen open verbinding tussen rol en scharnier
 

 

halflink Halflink voor 1/2" x 1/8" ketting
Met deze tussenschakel kun je de ketting een tand langer maken in plaats van de standaard twee. Heb je een moeilijke combinatie van tandwielen en beperkt vertelbereik in de achterpadden (of bracketexcenter) dan kan deze schakel een oplossing zijn. Allen leverbaar voor brede bussenketting.
€  1.50
bladbout Bladboutjes voor enkel tandwiel
Met deze extra lage bladboutjes kun je een enkel tandwiel op een crankstel monteren, zonder moeilijk te doen met vulringen, vijlen ed.
Verchroomd, 10mm diameter, per 5 stuks
 
€  4.95
Reetard velgen (17.5-559)
Cross-country velg in triple cavity design, oftewel een holle velg met twee extra inwendige ribben om de onder- en bovenkant te verbinden. Zo'n continue naad is sterker als zo af en toe een blikken busje (type dubbel gebust), en die zitten er dan ook niet meer in. Wel zijn de spaakgaten uiteraard voorzien van ringen om de krachten te verdelen en voor de gecontroleerde wrijving bij het spaken spannen. 
De zijkanten zijn nagedraaid, de rest van de velg is altijd zwart.  
In 32 en 36 gaats. 24 mm breed, 19 mm hoog en 17.5 mm inwendig. 513 gram (32h)
 € 42.50

BMF velgen (Niet afgebeeld) Hele brede 38mm (inwendig 32mm) velgen voor megavette banden en low pressure riding. De velgen zijn zwart, met nagedraaide blanke zijflanken en 17mm hoog. 6061 T6 aluminium, enkel gebust.
€ 72.50

Achteras 185 mm
Massieve as met M10 x 1 schroefdraad, origineel Shimano. Om een Shimano naaf met uitvalas om te bouwen naar moeren
€ 6.00 (incl 2 simpele moeren) 
extra moeren
€ 0.40/stuk
(ook leverbaar assen in M 9.5/3/8 x 26)

prijzen voor complete handgebouwde wielen met Sapim 14-15 db spaken op aanvraag
Velgen van Rigida, DT, soms Velocity, Mavic (ook de reparatievelgen voor de systeemwielen), FiR (nog een paar, inmiddels failliet), Alesa cs, Airnimal & On-One