Zelf sleutelen aan je fiets (cursussen)
08/2022

Er is weer een nazomercursus gepland 24-25 September
zie onderaanwerkplaats
werkplaats

Achtergrond
Zo'n 20 jaar geleden ben ik begonnen met het geven van cursussen in sleutelen aan de fiets voor fietsers. Met de nadruk op reisfietsen, want dat was de insteek van de vereniging die de activiteit aanbood. Het bleek leuk om te doen, leverde een boel (+1000) blije gezichten op, en ansichtkaarten uit verre oorden van dankbare fietsers met of zonder pech, want iedereen leert ervan. Het verenigingsbestuur heeft alleen nu een andere afslag genomen, maar voor mij is dat geen reden om met de cursussen te stoppen. Als het met corona weer verantwoord is pakken we de draad weer op, en ik hoop dat dat laat voorjaar 2022 weer zover is. We gaan het zien.

luisteren naar je fiets
diagnose: wat zeggen de lagers?

Wat voor cursussen worden het?
Een basiscursus komt er sowieso, en die zal vast niet veel afwijken van het concept zoals zich dat met de jaren gevormd heeft. Maar misschien verandert er wat aan de inhoud, de fietsontwikkeling staat ook niet stil. En de focus zal vermoedelijk breder worden gelegd, dus nog meer van racefiets tot MTB. Maar nee, geeeeen E-bikes, in deze cursus moet je zelf trappen!

Om je een idee te geven hoe de basiscursus in elkaar zit
oeps!
pech


De vervolgcursus ging door waar de basiscursus ophield. Met een sessie 'wat is er mis aan deze fiets' , hydrauliek, schijfremmen, Rohloff naven, dynamoverlichting, en wielen bouwen. Maar een andere opzet is ook denkbaar, misschien splitsen in een losse cursus met alleen maar wielenbouwen en de vervolgcusrsus ombouwen naar een cursus meer gericht op de 'moderne'  fiets. Of een enkele dag om (met een kleinere groep) je fiets weer helemaal in orde te maken voor vakantie of het nieuwe seizoen. Ben daar nog niet uit, er is nog van alles mogelijk en suggesties zijn welkom. Cursussen op maat bij voldoende belangstelling is ook niet uit te sluiten.


kamperen in de boomgaard
kamperen (facultatief)


Inschrijven
Je kunt je nu  inschrijven voor de basiscursus van 24-25 september, stuur dan een mailtje naar reparatiecursus@m-gineering.nl

Wil je op de hoogte gehouden over andere cursussen worden, of heb je suggesties, stuur dan een mailtje naar reparatiecursus@m-gineering.nl


Krijg je geen bevestiging (meestal binnen 24 hr) dan gaat er ergens iets mis met de mail!


 


*) 12 velomobielen of bakfietsen in de werkplaats gaat het uiteraard niet worden, maar oude fiets, nieuwe fiets, budget of sky is the limit fiets, ik vind het prima.